15. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a čokoládovými hoblinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční italský dezert – Cannoli s lahodnou ricottou a ozdobené čokoládovými hoblinkami. Tento recept vás okouzlí svou sladkou chuťou a křehkou texturou. Připravte si tyto lahodné cannoli doma a překvapte své blízké tímto lahodným dezertem plným chuti.

Suroviny

  • 300 g ricotty
  • 100 g cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 50 g čokolády na hoblinky
  • 200 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli

Postup

  1. Smíchejte ricottu s cukrem a vanilkovým extraktem a nechte odpočinout v lednici minimálně hodinu.
  2. Na plech rozprostřete čokoládové hobliny a dejte péct do trouby na 180°C, dokud se čokoláda neroztaví. Nechte vychladnout a nakrájejte na menší kousky.
  3. V míse smíchejte mouku, máslo, vejce a špetku soli a vypracujte těsto. Nechte odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
  4. Smažte formičky s těstem ve vařícím oleji dozlatova. Potom je vyndejte a nechte vychladnout.
  5. Na závěr naplňte cannoli ricottovou směsí a ozdobte čokoládovými hoblinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *