30. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a čokoládou.
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodné italské dezertní kousky – Cannoli plněné krémovou ricottou a posypané jemnými kousky čokolády. Tento recept vás okouzlí svou jednoduchostí a chutí! Zážitek z italské kuchyně přímo u vás doma.

Suroviny

  • 250g ricotty
  • 100g práškového cukru
  • 50g čokolády nastrouhané na jemno
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 250g hladké mouky
  • 60g másla
  • 50g cukru
  • špetka soli
  • olej na smažení

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte ricottu, práškový cukr, nastrouhanou čokoládu, vanilkový extrakt a vejce.
  2. V misce smíchejte mouku, máslo, cukr a sůl, dokud nezískáte hladké těsto. Přikryjte těsto fólií a nechte odpočívat alespoň 30 minut.
  3. Těsto rozválejte na tenkou placku a pomocí speciálních válečků vykrajujte proužky.
  4. Zahřejte olej a smažte těstoviny, dokud nebudou zlatavé. Poté je nechte okapat na papírové utěrce.
  5. Plněte cannoli směsí s ricottou a čokoládou a podávejte posypané práškovým cukrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *