30. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodné italské dezertní kousky – Cannoli plněné krémovou ricottou a posypané jemnými kousky čokolády. Tento recept vás okouzlí svou jednoduchostí a chutí! Zážitek z italské kuchyně přímo u vás doma.
Suroviny
- 250g ricotty
- 100g práškového cukru
- 50g čokolády nastrouhané na jemno
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 vejce
- 250g hladké mouky
- 60g másla
- 50g cukru
- špetka soli
- olej na smažení
Postup
- Ve velké míse smíchejte ricottu, práškový cukr, nastrouhanou čokoládu, vanilkový extrakt a vejce.
- V misce smíchejte mouku, máslo, cukr a sůl, dokud nezískáte hladké těsto. Přikryjte těsto fólií a nechte odpočívat alespoň 30 minut.
- Těsto rozválejte na tenkou placku a pomocí speciálních válečků vykrajujte proužky.
- Zahřejte olej a smažte těstoviny, dokud nebudou zlatavé. Poté je nechte okapat na papírové utěrce.
- Plněte cannoli směsí s ricottou a čokoládou a podávejte posypané práškovým cukrem.