4. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Cannoli s ricottou a čokoládou jsou lahodné italské dezerty, které si zamilujete! Palačinkové válce naplněné krémovou ricottou, kousky čokolády a jemnou vanilkou jsou dokonalou kombinací chuti. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit tuto sladkou lahůdku, která zaujme každého. Pobavte se ve své kuchyni a vytvořte autentické cannoli, které rozproudí vlnu italské vášně ve vašich chuťových pohárcích. Navíc, s tímto receptem nešlápnete vedle!
Suroviny
- 250 g ricotty
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g čokolády (70% kakao)
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- 30 g másla (rozpuštěného)
- šťáva z 1 citronu
- špetka soli
- 1 l oleje na smažení
- cukr na posypání
Postup
- V míse smíchejte hladkou mouku, cukr a špetku soli.
- Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a šťávu z citronu. Dobře promíchejte, dokud nevznikne těsto.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho odpočinout v lednici asi 30 minut.
- V mezičase si připravte náplň. Ve velké misce smíchejte ricottu, cukr a vanilkový cukr, dokud nevznikne hladká hmota.
- Nastrouhejte 50 g čokolády na jemno a přidejte ji do náplně.
- Vytáhněte těsto z lednice a rozdělte ho na menší kousky. Každý kousek vyválejte na tenký plát a pak ho obalte kolem speciálních válečků na cannoli, aby vznikla trubička. Pokud nemáte válečky, zkuste použít silikonové formičky pro tvarování cannoli.
- Trubičky nechte obalené kolem válečků a připravte si velký hrnec s olejem na smažení.
- Rozehřejte olej na střední teplotu a opatrně ponořte jednu cannoli trubičku do horkého oleje. Smažte, dokud nezačne získávat zlatavou barvu. Potom ji vyjměte a nechte na papírovém ubrousku, aby se přebytečný olej vsákl.
- Pokračujte s opékáním zbylých cannoli trubiček.
- Až budou všechny trubičky hotové a zchladlé, opatrně vyndejte válečky zvnitř a naplňte cannoli ricottovou směsí.
- Na závěr posypte cannoli nařežovanou čokoládou a lehce potřete cukrem. Vaše cannoli s ricottou a čokoládou jsou připraveny k podávání!