11. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a citrusem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí přípravu lahodných cannoli s ricottou a osvěžujícím citrusem. Tento tradiční italský dezert je skvělou volbou pro sladkou tečku po chutné večeři. Sledujte náš recept a připravte si tyto lahodné křehké vánočky plněné krémovou ricottou a jemným citrusem doma. Vaši chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny:

  • 250g mascarpone
  • 250g ricotty
  • 100g cukru
  • šťáva ze 2 citronů
  • šťáva z 1 pomeranče
  • strouhaná kůra z citronu a pomeranče
  • špetka skořice
  • 1 vanilkový lusk
  • 100g strouhané čokolády
  • cannoli těsto

Postup:

  1. V míse smíchej mascarpone a ricottu. Přidej cukr, šťávu a kůru z citronu a pomeranče, skořici a vydlabaná semínka z vanilkového lusku.
  2. Směs důkladně promíchej a nech odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny.
  3. Cannoli těsto upeč podle návodu na balení a nech vychladnout.
  4. Napln těsto připravenou směsí a posype strouhanou čokoládou.
  5. Podávej a pokrájeným ovocem nebo posypané strouhaným citrusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *