28. 12. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské dezertní vánoční cukroví - cannoli s křehkým těstem naplněným krémovou ricottou a osvěžující citronovou kůrou. Skvělý způsob, jak si dopřát sladkou chuť klasického italského dezertu doma! Sledujte jednoduchý postup a připravte si tyto lahodné cannoli pro své blízké nebo se nechte inspirovat pro sváteční výzdobu stolu.
Suroviny
- 200g ricotty
- 100g moučkového cukru
- 50g nakrájené citronové kůry
- 200g másla
- 200g hladké mouky
- špetka soli
- olej na smažení
Postup
- Smíchejte ricottu s moučkovým cukrem a citronovou kůrou. Dejte do lednice odpočinout.
- V míse smíchejte máslo, mouku a sůl. Vypracujte hladké těsto a nechte odpočinout aspoň 30 minut v lednici.
- Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kolečka. Obalujte kolečka kolem speciálních trubiček a upečte do zlatova.
- Nechejte vychladnout a opatrně sundejte trubičky. Naplňte ricottovou směsí a posypete moučkovým cukrem.
- Hotové cannoli skladujte v chladničce a podávejte chlazené.




