29. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a citronem
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si tradiční italský dezert s názvem Cannoli s ricottou a citronem. Tento lahodný recept kombinuje křehké těsto plněné krémovou ricottou a osvěžujícím citronovým aroma. Připravte si tento delikátní dezert a nadchněte své chuťové buňky.

Suroviny

  • 300g ricotty
  • 100g cukru
  • 1 citron (šťáva a kůra)
  • 200g hladké mouky
  • 50g másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • kandovaná kůra citronu na ozdobu

Postup

  1. Smíchejte ricottu s cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Dejte do lednice odpočinout.
  2. V míse smíchejte hladkou mouku s máslem, vejcem a solí. Vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout alespoň 30 minut v lednici.
  3. Vytvořte z těsta malé kuličky a vyválejte je na tenké placky. Ohřejte olej na pánvi a smažte placky z obou stran dozlatova. Nechte vychladnout.
  4. Naplněte vykynutou směsí cannoli a ozdobte kandovanou citronovou kůrou.
  5. Cannoli s ricottou a citronem podávejte alespoň 30 minut po naplnění, aby těsto nabobtnalo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *