20. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s pistáciovou náplní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné italské dezertní válečky – cannoli s křehkým těstem a náplní plnou pistácií. Navodí vám chuť na sladký zážitek plný křupavosti a lahodného aroma.

Suroviny

  • 200g hladké mouky
  • 30g cukru
  • 30g másla
  • 1 vejce
  • 100ml bílého vína
  • 100g pistácií
  • 250g mascarpone
  • 50g cukru moučka

Postup

  1. Smíchejte mouku, cukr, máslo, vejce a víno, dokud nevytvoříte hladké těsto.
  2. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte ho odpočinout alespoň 30 minut.
  3. V mezičase nasekejte pistácie a smíchejte je s mascarpone a cukrem moučka.
  4. Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kruhy. Překlopte kolečka těsta kolem trubičky a pečte je na 180°C, dokud nezezlátnou.
  5. Nechejte cannoli vychladnout a poté naplňte pistáciovou směsí.
  6. Cannoli můžete ozdobit strouhanou čokoládou nebo pistáciemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *