10. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné cannoli s krémovou pistáciovou náplní. Tento tradiční italský dezert potěší Vaše chuťové buňky a dodá jim exotickou pistáciovou chuť. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit tyto lahodné sladkosti doma.
Suroviny
- 250 g ricotty
- 100 g mascarpone
- 50 g cukru
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 50 g pistácií, nasekaných na drobné kousky
- 8 křehkých cannoli těstíček
- Pistáciové mušle na ozdobu
Postup
- V misce smíchejte ricottu, mascarpone, cukr a vanilkový extrakt.
- Přidejte nasekané pistácie a dobře promíchejte.
- Náplň dejte do stříkačky a naplňte cannoli těstíčka.
- Na koncích cannoli těstíček posypte pistáciovými kousky a ozdobte pistáciovými mušlemi.
- Cannoli s pistáciovou náplní dejte do lednice a nechte odpočinout minimálně 1 hodinu před podáváním.