24. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Cannoli s mascarpone nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Cannoli s mascarpone nádivkou“ nabízí sladkou a krémovou kombinaci tradicí sicilských dezertů a italského sýra Mascarpone. Tento recept vám přináší neuvěřitelně chutné a lahodné cannoli plněné jemnou mascarpone nádivkou, která se zaručeně stane hitem na každé oslavě. S nádherně křehkým a sladkým těstem naplněným bohatou vrstvou mascarpone, budou vaše cannoli skutečnou lahůdkou. Připravte si tento snadný a ověřený recept a rozzářte úsměv na tvářích svých hostů s tímto klasickým italským dezertem.

Suroviny

  • 12 ks cannoli těstíček
  • 200 g mascarpone
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g čokolády nastrouhané na drobno
  • 50 g pistácií nakrájených na malé kousky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • šťáva z 1/2 citronu

Postup

  1. Nejprve si připravíme nádivku. V míse smícháme mascarpone s moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a šťávou z citronu. Dobře promícháme, dokud nezískáme hladkou a krémovou konzistenci.
  2. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu a nakrájené pistácie. Opět promícháme, dokud se ingredience rovnoměrně nespojí.
  3. Cannoli těstíčka si předem upečeme dle návodu na obalu, nebo si je můžeme zakoupit hotová. Po upečení je necháme zcela vychladnout.
  4. Poté naplníme střed cannoli nádivkou z mascarpone. Pokud nemáme speciální trubičku, můžeme nádivku nabírat do čistého sáčku na zdobení a střed těstíčka naplnit tímto způsobem.
  5. Pokud máme chuť, můžeme na vrch cannoli nádivky přidat trochu nastrouhané čokolády nebo pistácií pro zdobení.
  6. Hned po dokončení podáváme a můžeme si vychutnávat lahodné cannoli s mascarpone nádivkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *