1. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na italské cannelloni plněné ricottou a špenátem. Jednoduchý a chutný pokrm, který jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sledujte náš krok za krokem recept a staňte se mistrem italské kuchyně ve svém vlastním domě.
Suroviny
- 200g canneloni těstovin
- 500g ricotty
- 200g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g másla
- 100g Parmazán
- sůl a pepř
Postup
- Špenát opláchněte a spařte vroucí vodou, poté ho osušte a nasekejte na hrubé kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
- Ricottu smíchejte se špenátem, cibulí a česnekem. Přidejte trochu nastrouhaného Parmazánu a koření podle chuti.
- Canneloni těstoviny naplňte připravenou směsí a uspořádejte je do zapékací mísy.
- Přelijte těstoviny rozehřátým máslem a zakryjte je zbytkem Parmazánu.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud těstoviny nejsou zlatavě hnědé.