22. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Cannelloni se zeleninovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný ⁣recept na Cannelloni se zeleninovou nádivkou. Připravte si toto italské jídlo plné zeleninových chutí, ​které ocení nejen vegetariáni. Jednoduše naplňte trubičky těstovin ⁢zeleninovou směsí ​a⁤ posypte sýrem.⁣ Pečte v troubě, ⁤dokud nebudou krásně zlatě⁣ hnědé. Skvělá ⁣volba pro ‍rodinnou⁣ večeři ⁢nebo‍ hosty.

Suroviny

  • 10 cannelloni ⁣trubiček
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁤ česneku
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 2 lžíce ‍olivového ‌oleje
  • 200 g ricotty
  • 50 g parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • 250 ml rajčatové omáčky

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a ‌osmahněte ‌na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte​ na kostky nakrájenou mrkev, ⁣cuketu a⁢ papriku. Osolte a‍ opepřete podle chuti. Dusíme,‌ dokud není zelenina ​měkká.
  3. V misce‌ smíchejte zeleninu, ricottu, nastrouhaný parmezán ​a nasekanou bazalku.
  4. Rajčatovou omáčku rozetřete na‍ dně pekáčku.
  5. Cannelloni naplňte‍ zeleninovou​ směsí a ⁢uložte vedle sebe do pekáčku.
  6. Zbytek zeleninové⁣ směsi můžete⁣ rozetřít na vrch cannelloni.
  7. Přikryjte⁤ pekáček a pečte v předehřáté ‌troubě na ​180 °C ‍po dobu 20 minut. Poté odstraňte pokličku a dopečte ještě 10​ minut, dokud těstoviny nejsou měkké‌ a svrchu zlatavé.
  8. Podávejte s čerstvou ⁣bazalkou ​a parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *