8. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné cannelloni plněné ricottou a rajčaty, které se stanou skvělou alternativou klasického těstovinového jídla. Tento recept je jednoduchý na přípravu a bude milován celou rodinou. Užijte si bohatou kombinaci chutí a překvapte své blízké lahodnými cannelloni s rajčaty a ricottou.
Suroviny
- 200g cannelloni těstovin
- 400g rajčat
- 250g ricotty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a nechte dusit asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte ricottu a promíchejte, nechte na plotně ještě chvíli prohřát.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Do vymazaného pekáčku rozprostřete trochu směsi a nasypte těstoviny cannelloni. Nalijte na ně zbylou směs rajčat a ricotty.
- Pokapte olivovým olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C asi 25 – 30 minut, dokud těstoviny nejsou měkké.
- Sytně zelené listy čerstvého bazalku můžete použít na ozdobu před podáváním.