8. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannelloni s rajčaty a ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné cannelloni plněné ricottou a rajčaty, které se stanou skvělou alternativou klasického těstovinového jídla. Tento recept je jednoduchý na přípravu a bude milován celou rodinou. Užijte si bohatou kombinaci chutí a překvapte své blízké lahodnými cannelloni s rajčaty a ricottou.

Suroviny

  • 200g cannelloni těstovin
  • 400g rajčat
  • 250g ricotty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý bazalkový list na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a nechte dusit asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
  3. Přidejte ricottu a promíchejte, nechte na plotně ještě chvíli prohřát.
  4. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Do vymazaného pekáčku rozprostřete trochu směsi a nasypte těstoviny cannelloni. Nalijte na ně zbylou směs rajčat a ricotty.
  6. Pokapte olivovým olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C asi 25 – 30 minut, dokud těstoviny nejsou měkké.
  7. Sytně zelené listy čerstvého bazalku můžete použít na ozdobu před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *