3. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannelloni s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naši lahodnou recepturu na Cannelloni s rajčatovou omáčkou. Tento italský pochoutka je plná chuti a skvělé kombinace ingrediencí. Tenké těsto cannelloni je naplněno syrovou směsí, zabaleno a přelito bohatou rajčatovou omáčkou. Připravte si tuto skvělou večeři plnou italského kouzla a užijte si ji s rodinou a přáteli.

Suroviny

  • 10-12 cannelloni
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 g rajčat, krátce povařených a rozmixovaných
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100 g strouhaného sýru na posypání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli, česnek a mrkev, dokud nezměknou.
  2. Přidejte mleté maso a vařte ho do doby, než změní barvu.
  3. Přidejte rajčatovou omáčku, oregano, sůl a pepř. Vařte omáčku asi 15-20 minut, aby se ingredience propojily.
  4. Mezitím vařte cannelloni al dente podle návodu na obalu. Nechte je poté okapat a vychladnout.
  5. Do zapékací mísy rozložte trochu rajčatové omáčky na dně. Naplňte jednotlivé cannelloni masovou směsí a pokládejte je vedle sebe do mísy.
  6. Nalijte zbylou omáčku přes cannelloni. Posypte strouhaným sýrem.
  7. Zapékejte cannelloni v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, dokud sýr nezezlátne a omáčka začne bublat.
  8. Podávejte ještě horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *