3. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naši lahodnou recepturu na Cannelloni s rajčatovou omáčkou. Tento italský pochoutka je plná chuti a skvělé kombinace ingrediencí. Tenké těsto cannelloni je naplněno syrovou směsí, zabaleno a přelito bohatou rajčatovou omáčkou. Připravte si tuto skvělou večeři plnou italského kouzla a užijte si ji s rodinou a přáteli.
Suroviny
- 10-12 cannelloni
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 g rajčat, krátce povařených a rozmixovaných
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- 100 g strouhaného sýru na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli, česnek a mrkev, dokud nezměknou.
- Přidejte mleté maso a vařte ho do doby, než změní barvu.
- Přidejte rajčatovou omáčku, oregano, sůl a pepř. Vařte omáčku asi 15-20 minut, aby se ingredience propojily.
- Mezitím vařte cannelloni al dente podle návodu na obalu. Nechte je poté okapat a vychladnout.
- Do zapékací mísy rozložte trochu rajčatové omáčky na dně. Naplňte jednotlivé cannelloni masovou směsí a pokládejte je vedle sebe do mísy.
- Nalijte zbylou omáčku přes cannelloni. Posypte strouhaným sýrem.
- Zapékejte cannelloni v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, dokud sýr nezezlátne a omáčka začne bublat.
- Podávejte ještě horké.