15. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Canh Chua – vietnamská kyselá polévka
zdroj: Recepty 24/7

Canh ⁣Chua je‌ tradiční vietnamská ⁣kyselá polévka,⁢ která oslní ⁢vaše chuťové buňky. Tato jednoduchá a ​vyvážená kombinace ‌slaného, kyselého a sladkého je nejen chutná,⁣ ale také zdravá. Recept ⁣obsahuje čerstvé​ bylinky, jako⁤ jsou citronová tráva a ‍koriandr, které ⁤dodávají polévce intenzivní exotickou⁣ chuť. Připravte si tuto osvěžující vietnamskou specialitu‌ a⁤ užijte si skvělé gastronomické dobrodružství. ⁢

Suroviny

  • 400​ g rybích filetů (např. sumec)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 rajče, nakrájené na‍ tenké⁢ plátky
  • 1‍ cibule, nakrájená na ​tenké plátky
  • 1⁢ stroužek česneku, nasekaný
  • 1 okurka, ​nakrájená ‌na tenké plátky
  • 1⁢ pomeranč, vymačkaná šťáva
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce‌ cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička ​chilli pasty (nebo podle chuti)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Čerstvá ​koriandr‌ na⁢ ozdobu

Postup

  1. Filety ryb omyjeme, osušíme a nakrájíme‍ na menší ⁤kousky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme cibuli, česnek a ‍rybí kousky z obou stran, dokud nezezlátnou.
  3. Do většího hrnce přidáme ⁣zeleninový​ vývar⁢ a vaříme jej ​na mírném ‌ohni.
  4. Přidáme rajče, okurku ‌a opečené rybí ​kusy.
  5. Přilijeme vymačkanou šťávu ⁢z ​pomeranče,‍ rybí omáčku, cukr, sůl a chilli pastu. Dobře‌ promícháme.
  6. Pokud chceme silnější polévku, můžeme ⁣přidat ⁢další rybí omáčku‍ či⁤ chilli pastu.
  7. Povaříme asi 15 minut, dokud není ryba měkká a všechny suroviny⁣ jsou⁣ propojené.
  8. Na ⁤konci můžeme polévku posypat čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *