23. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské canelloni plněné krémovou ricottou a špenátem. Tento recept nabízí dokonalou kombinaci chuti a je ideální pro milovníky italské kuchyně. Zaručeně si ho zamilujete!
Suroviny:
- 250g cannelloni těstovin
- 250g ricotty
- 200g špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 50g másla
- 50g mouky
- 500ml mléka
- 150g strouhaného sýra
- sůl, pepř, moučka, muškátový oříšek
Postup:
- Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na menší kousky nakrájený špenát a dusíme, dokud změkne. Poté ho necháme vychladnout a smícháme s ricottou.
- V hrnci si připravíme bílou omáčku. Na másle zprudka osmahneme mouku a za stálého míchání přilijeme mléko. Vaříme do zhoustnutí a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Náplňí naplníme těstoviny cannelloni a položíme do zapékací mísy.
- Potřeme bílou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
- Zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není sýr zlatavý.
- Po vychladnutí podáváme a můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.