8. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Caipirinha s kachním carpacciem
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se tuto nedokonalost hmyzu kombinované s kachním carpacciem a nedopadnete jinak! Oslňte své chuťové buňky touto osvěžující caipirinhou s kachním carpacciem. Sledujte náš krok za krokem recept a užijte si lahodné spojení exotických chutí. Bude to chuťová exploze, na kterou jen tak nezapomenete. Inspirujte se a zkuste tento originální pokrm dnes!

Suroviny

  • 100g kachních prsou
  • 1 limetka
  • 1 lžička cukru
  • 50ml Cachaça (brazilský rum)
  • Čerstvá máta
  • Crystal led
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Nejdříve si připravíme marinádu pro kachní prsa. Smícháme cukr, sůl, pepř a opepřená prsa necháme v marinádě odpočívat přibližně hodinu.
  2. Mezitím si připravíme caipirinhu. Limetku omyjeme, nakrájíme na proužky a dáme do sklenice. Přidáme cukr a rozmačkáme do limetky. Přidáme led a zalijeme cachaçou.
  3. Kachní prsa si opečeme na pánvi nebo grilu podle chuti, nejlépe aby zůstala uvnitř růžová.
  4. Na talíři rovnoměrně rozprostřeme kachní prsa nakrájené na tenké plátky.
  5. Caipirinhu podáváme s kachním carpacciem a ozdobíme čerstvou mátou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *