8. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se tuto nedokonalost hmyzu kombinované s kachním carpacciem a nedopadnete jinak! Oslňte své chuťové buňky touto osvěžující caipirinhou s kachním carpacciem. Sledujte náš krok za krokem recept a užijte si lahodné spojení exotických chutí. Bude to chuťová exploze, na kterou jen tak nezapomenete. Inspirujte se a zkuste tento originální pokrm dnes!
Suroviny
- 100g kachních prsou
- 1 limetka
- 1 lžička cukru
- 50ml Cachaça (brazilský rum)
- Čerstvá máta
- Crystal led
- Sůl, pepř
Postup
- Nejdříve si připravíme marinádu pro kachní prsa. Smícháme cukr, sůl, pepř a opepřená prsa necháme v marinádě odpočívat přibližně hodinu.
- Mezitím si připravíme caipirinhu. Limetku omyjeme, nakrájíme na proužky a dáme do sklenice. Přidáme cukr a rozmačkáme do limetky. Přidáme led a zalijeme cachaçou.
- Kachní prsa si opečeme na pánvi nebo grilu podle chuti, nejlépe aby zůstala uvnitř růžová.
- Na talíři rovnoměrně rozprostřeme kachní prsa nakrájené na tenké plátky.
- Caipirinhu podáváme s kachním carpacciem a ozdobíme čerstvou mátou.