Sýrová a kořeněná Cacio e Pepe pasta sýrem a pepřem je italský klasik, který se připravuje ze třech hlavních ingrediencí. Díky jednoduchosti receptu a bohaté chuti sýra a pepře je tato pasta oblíbená po celém světě. Podle tradice se připravuje s pecorino sýrem a čerstvě mletým černým pepřem, které společně tvoří lahodnou omáčku. Vyzkoušejte tento skvělý recept a dopřejte si lahodnou italskou specialitu doma!

Suroviny

  • 250g těstovin (nejlépe tagliatelle nebo špagety)
  • 100g sýra pecorino romano
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
  2. Mezitím nastrouhejte sýr pecorino romano na jemné nudličky.
  3. V další pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte hojně čerstvě mletého černého pepře.
  4. Odstavte těstoviny a slijte je, ale nechte si stranou hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.
  5. Přidejte těstoviny k pepři a míchejte dokud nejsou pokryty, pak přidejte sýr a trochu z vody, ve které se vařily těstoviny.
  6. Pomalu přilévejte vodu a míchejte dokud mix neje docela emulgován.
  7. Sůl zůstalo vaření těstovin a posypeme celý pokrm čerstvě nastrouhaným sýrem a pepřem.
  8. Cacio e pepe je plné, slané a kořeněné sýr penne bez žádné omáčky, takže je důležité mít správnou konzistenci emulze k polévání bez efektivně zapouzdřuje těstoviny.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *