Naučte se připravit tradiční italskou pastu cacio e pepe s tímto jednoduchým receptem. Vychutnejte si lahodnou kombinaci sýra pecorino romano a mletého pepře, která dodá této chutné těstovinové specialitě autentickou italskou chuť. Vaše rodina a přátelé budou nadšeni!

Suroviny

  • 250g sušených těstovin (nejlépe bucatini nebo spaghetti)
  • 100g čerstvého parmezánu, nastrouhaného
  • 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Na vařící osolenou vodu vložte těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. V pánvi si osmažte mletý pepř na olivovém oleji asi 1-2 minuty, dokud se začnou uvolňovat vůně.
  3. Přidejte nastrouhaný parmezán a vařte ještě 1-2 minuty, než vznikne hladká omáčka.
  4. Scedíme uvařené těstoviny, které pak přidáme do pánve s omáčkou a promícháme, dokud jsou všechny nudle pokryté omáčkou.
  5. Hotové jídlo můžeme posypat dalším čerstvě mletým černým pepřem a nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *