Naučte se připravit tradiční italskou pastu cacio e pepe s tímto jednoduchým receptem. Vychutnejte si lahodnou kombinaci sýra pecorino romano a mletého pepře, která dodá této chutné těstovinové specialitě autentickou italskou chuť. Vaše rodina a přátelé budou nadšeni!
Suroviny
- 250g sušených těstovin (nejlépe bucatini nebo spaghetti)
- 100g čerstvého parmezánu, nastrouhaného
- 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Na vařící osolenou vodu vložte těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
- V pánvi si osmažte mletý pepř na olivovém oleji asi 1-2 minuty, dokud se začnou uvolňovat vůně.
- Přidejte nastrouhaný parmezán a vařte ještě 1-2 minuty, než vznikne hladká omáčka.
- Scedíme uvařené těstoviny, které pak přidáme do pánve s omáčkou a promícháme, dokud jsou všechny nudle pokryté omáčkou.
- Hotové jídlo můžeme posypat dalším čerstvě mletým černým pepřem a nastrouhaným parmezánem.