13. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Cacio e pepe
zdroj: Recepty 24/7

Cacio e pepe je tradiční italské jídlo, které se v překladu nazývá „sýr a pepř“. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit tuto lahodnou a sýrovou pastu. S použitím kvalitních ingrediencí, jako je pecorino romano sýr a čerstvě namletý černý pepř, vytvoříte dokonale vyváženou a chutnou kombinaci. Sledujte tento recept a vaše jídlo bude připravené za chvilku. Přidejte trochu italského šarmu do své kuchyně s tímto jednoduchým, ale ohromujícím receptem na Cacio e pepe!

Cacio e pepe

Suroviny

  • 300 g pásové těstoviny (nejlépe tagliolini nebo tonnarelli)
  • 100 g pecorino sýra (nebo Parmezán), nastrouhaného
  • 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • Soľ podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte těstoviny a vařte je podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. V malé míse smíchejte nastrouhaný sýr a mletý pepř.
  3. Poté, co jsou těstoviny uvařené, odlijte vodu, ale nechte asi 1/2 šálku vařící vody na straně.
  4. Přidejte těstoviny zpět do hrnce a přidejte několik lžic vařící vody. Zamíchejte rychle a důkladně, aby se voda rovnoměrně rozložila po těstovinách.
  5. Postupně přidávejte směs sýra a pepře a míchejte, až se sýr zcela rozpustí a vznikne krémová omáčka.
  6. Případně můžete přidat více vařící vody, pokud se omáčka zdá příliš suchá. Míchejte až do požadované konzistence.
  7. Nakonec ochutnejte a přidejte případně soľ.
  8. Servírujte okamžitě a posypeme s extra nastrouhaným sýrem a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *