7. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Bystrá kuřecí salsiccia salsice je povedená kombinace italského a českého šmrncu na talíři. Kuřecí prsa se společně s pikantní salsiccií a sladkou salsiccií stávají hlavními hvězdami tohoto chutného pokrmu. Tato jednoduchá a rychlá receptura vám umožní připravit si skvělé jídlo, které potěší všechny milovníky masa a bohaté chuti. Pusťte se do vaření a užijte si delikátní příchutě Itálie i České republiky na vašem talíři.
Recept: Bystrá kuřecí salsiccia salsice
Suroviny
- 300 g kuřecího masa
- 200 g salsiccie
- 1 cibule
- 2 papriky (červená a zelená)
- 3 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájenou salsicciu a kuřecí maso a opékáme dozlatova ze všech stran.
- Přidáme nakrájené papriky a rajčata a dusíme 10-15 minut, dokud se zelenina nesjednotí.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Při servírování ozdobíme čerstvým petrželem.