11. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na bylinné rizoto s grilovanou zeleninou? Vyzkoušejte tento lahodný a zdravý pokrm, který se stane vaším novým oblíbeným jídlem. Kombinace svěžích bylinek, šťavnatého grilovaného zeleninového mixu a lahodného rýže vytváří dokonalé chuťové zážitky. Náš jednoduchý recept vám krok za krokem vysvětlí, jak připravit toto vynikající rizoto. Přidejte do svého jídelníčku trochu zdravé a chutné rozmanitosti s tímto fantastickým bylinným rizotem s grilovanou zeleninou. S potěšením si ho vychutnáte na oběd i večeři.
Suroviny
- 250 g rýže na rizoto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvých bylinek (např. bazalka, petrželka, tymián)
- Soľ a čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup
- Na grilu si ugrilujte papriku, cuketu a baklažán do měkka. Poté je nechejte vychladnout a zbavte je slupky. Nakrájejte je na menší kousky a nechte stranou.
- V rendlíku si rozpálte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli do sklovita. Přidejte prolisovaný česnek a orestujte jej dozlatova.
- Přidejte rýži a promíchejte, dokud nebude obalena olejem.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, asi 1/2 šálku najednou. Po každém přilití vývar promíchejte do rýže a opakujte, dokud nebude rýže uvařená (cca 15-20 minut).
- Přidejte grilovanou zeleninu a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti. Přidejte čerstvé bylinky a důkladně promíchejte.
- Hotové rizoto nechte chvíli odpočinout pod pokličkou, aby se chutě propojily.
- Servírujte teplé rizoto s bylinkovou výzdobou jako hlavní chod.