29. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Bylinná bruschetta s rajčaty je jednoduchý a chutný recept, který vás okouzlí svou svěžestí. Tento italský pokrm kombinuje křupavý chléb s rajčaty a bylinkami, což vytváří neodolatelnou kombinaci dochucování. Připravte si ho jako předkrm nebo lehký oběd a dopřejte svému jídelníčku lahodnou a zdravou alternativu. S touto bruschettou se vaše chuťové buňky rozhodně rozmazlí!
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- Čerstvé bylinky (např. bazalka, oregano)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Chleby opečte na grilu nebo v toustovači, dokud nejsou křupavé a zlatavé.
- Rajčata nakrájejte na plátky a česnek nasekejte nadrobno.
- Na opečené chleby rozetřete olivový olej a potřete je nasekaným česnekem.
- Na každý kousek chleba položte plátky rajčat a posypte čerstvými bylinkami.
- Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte okamžitě a můžete ozdobit dalšími lístky bylinek.