30. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bylinkový quinoa salát
zdroj: Recepty 24/7

Bylinkový quinoa salát je zdravá a chutná volba pro všechny, kteří hledají inspiraci pro své vegetariánské jídelníčky. Kombinace čerstvých bylinek, barevné zeleniny a nutričně bohaté quinoa vytváří výživný a osvěžující pokrm. Tento recept je také skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny. Náš jednoduchý návod vám pomůže připravit tento salát rychle a snadno. Vyzkoušejte tento chuťový zážitek plný zdraví ještě dnes!

Suroviny

  • 1 šálek quinoa
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 středně velké rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého petrželku
  • 2 lžíce jemně nasekané čerstvé máty
  • 2 lžíce jemně nasekané čerstvé bazalky
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Quinou důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. V hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu a přidejte quinou. Vařte podle pokynů na obalu, dokud nebude quinoa měkká a vypuštěná.
  3. V pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte sušené bylinky (tymián a rozmarýn) a smažte ještě dalších pár sekund.
  5. Přidejte nakrájenou papriku a vařte, dokud nezezlátne, asi 5 minut.
  6. Do mísy přidejte uvařenou quinou, směs z pánve, nakrájená rajčata a nasekané bylinky (petržel, máta, bazalka).
  7. Pokapejte citronovou šťávou a promíchejte.
  8. Podle chuti osolte a opepřete.
  9. Salát podávejte teplý nebo studený.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *