19. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Bylinková boršč s masovými knedlíčky
zdroj: Recepty 24/7

Bylinková boršč s masovými knedlíčky⁣ je tradiční ruský recept, který‍ potěší každého milovníka​ výrazných a chutných jídel. ⁣Tato výživná ‌polévka se vyznačuje bohatou a ⁣sladce pikantní chutí díky kombinaci bylinek, červené řepy, mrkve a cibule. Masové knedlíčky, které jsou ‌do polévky přidávány, dodávají⁤ jí na‌ výživnosti a chuťové ‍pestrosti. Vyzkoušejte ‌tento recept a přineste si kousek ruské kuchyně přímo do vaší kuchyně. ⁢

Suroviny

  • 400 g ‍hovězího masa
  • 2 ⁤cibule
  • 2‍ mrkve
  • 2 brambory
  • 1 petrželový kořen
  • 1 ​šťavnatá rajče
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička⁤ mleté sladké papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 4 bobkové listy
  • 2 lžíce olivového ⁤oleje
  • 3 lžíce octa
  • 3 lžíce cukru
  • 1⁣ lžíce soli
  • 500 ⁤ml vývaru
  • 200 ‌g krupice
  • 2 ‍vejce
  • 1​ špetka soli

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte ‍na ‍něm⁢ nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte ​na ⁢kousky nakrájené hovězí maso a⁢ opečte ho ze všech stran ⁣do zlatova.
  3. Přidejte na kostky ⁤nakrájenou mrkev, brambory, petrželový‍ kořen a‌ červenou papriku. Promíchejte a smažte chvíli spolu s masem.
  4. Přidejte majoránku, kmín, mletou sladkou papriku⁣ a rozdrcené bobkové ⁢listy. Podlijte⁢ vývarem, přidejte rajče, ​ocet, cukr a sůl. Dobře promíchejte, přivařte a nechte⁤ šťávu zredukovat asi o ‍polovinu.
  5. Mezitím ​si připravte masové knedlíčky. Smíchejte ⁢krupici s vejci ⁣a špetkou soli. Vzniklou směs nechte ‌odpočinout asi 15 minut, poté utvořte malé knedlíčky.
  6. Knedlíčky vložte do vroucí boršče a ​vařte je‍ asi 15 minut, ‍nebo‍ dokud nejsou hotové.
  7. Servírujte boršč posypaný ⁣čerstvou bylinkou a podávejte ⁤s⁣ chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *