14. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Bylé těstoviny s omáčkou carbonara.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na bylé těstoviny s klasickou italskou omáčkou carbonara. Jednoduché, chutné a dokonale krémové jídlo, které si zamilujete! Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si lahodné těstoviny carbonara doma.

Suroviny

  • 250g bylých těstovin
  • 100g pancetty
  • 2 stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 50g Parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánev dejte nakrájenou pancettu a orestujte do zlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a chvíli restujte.
  3. V misce smíchejte žloutky, Parmezán, sůl a pepř.
  4. Osolte vodu na vaření těstovin a uvařte těstoviny al dente.
  5. Ve vypnutém ohni přidejte uvařené těstoviny k pancettě a promíchejte.
  6. Na závěr přidejte směs žloutků s Parmezánem a promíchejte, dokud nevznikne krémovitá omáčka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *