19. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Butter Chicken Masala Kari je lahodné indické jídlo plné exotických koření a bohaté chuti. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit domácí verzi tohoto klasického jídla, které si zamilujete. Vyzkoušejte ho dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 600g kuřecího masa (na kostkách)
- 2 cibule (nasekané)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce másla
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté skořice
- 400g rajčat (na kostkách)
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezládnou.
- Přidáme kuřecí maso a necháme ho zrůžové bezbarvé.
- Přidáme koření (kari, kardamom, zázvor, skořice) a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Přidáme rajčata a necháme je pomalu vařit, dokud se omáčka nezahučí.
- Nakonec přilijeme smetanu a necháme vše spolu provařit asi 5 minut, dokud se omáčka nezahučí.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním můžeme jídlo ozdobit čerstvou nasekanou koriandrem.