26. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento veganský recept na burritos s černou fazolí je perfektním jídlem pro všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě a zároveň chutně. Kombinace křupavé zeleniny, plné chuti černých fazolí a kořenění vytváří výjimečnou chuťovou symfonii. Užijte si lahodné veganské burrito plné živin a obohatte vaše menu o skvělou alternativu klasického mexického jídla.
Suroviny
- 1 plechovka černé fazole, opláchnutá a sceděná
- 1 cibule, nasekaná na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané na drobné kousky
- 1 červená paprika, nasekaná na drobné kousky
- 1 zelená paprika, nasekaná na drobné kousky
- 1 plechovka kukuřice, opláchnutá a sceděná
- 1 rajče, nasekané na drobné kousky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 lžička mleté papriky
- Sojová omáčka dle chuti
- Tortilly (veganské), podle počtu osob
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi s olivovým olejem osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte papriky a rajče a nechte podusit pár minut.
- Přidejte černou fazoli, kukuřici a koření (kmín, červený pepř, papriku) a promíchejte.
- Zvolte potřebné množství sojové omáčky a přisolte, opepřete.
- Na jiné pánvi si lehce ohřejte tortilly.
- Na každou tortillu navrstvěte směs fazolí a zeleniny, zabalte do tvaru burrito a podávejte ihned.