31. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Burger z červené řepy
zdroj: Recepty 24/7

Chtěli byste vyzkoušet něco nového a originálního na grilu? Vyzkoušejte náš lákavý recept na burger z červené řepy. Tento jedinečný burger je plný chuti a zdravých živin. Červená řepa dodává burgeru nejen krásnou barvu, ale také zvýrazňuje přirozenou sladkou chuť. Kombinace červené řepy, hovězího masa, čerstvé zeleniny a přídavku příchutí vytvoří jedinečnou gastronomickou expozici. Připravte si tento výjimečný burger a překvapte svého okolí!

Suroviny:

  • 2-3 středně velké červené řepy
  • 250 g kvalitního hovězího masa
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 2 plátky sýra
  • 2 ks žemle
  • čerstvá zelenina na ozdobu (např. ledový salát, rajčata, okurky)
  • rychlá majonéza
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na začátku připravte červenou řepu. Oloupejte ji, nakrájejte na plátky a dejte vařit do vody, dokud není měkká.
  2. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek na jemno. Nasekejte také zeleninu na ozdobu a připravte si rychlou majonézu.
  3. V rendlíku zahřejte trochu oleje a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  4. Nyní vezměte hovězí maso a vložte ho do mixéru spolu s uvařenou a odkapanou červenou řepou, osoleným a opepřeným podle chuti. Mixujte, dokud nezískáte konzistenci fáče.
  5. Přidejte vejce a důkladně promíchejte. Formujte bule, které poté pomalu opékáte na rozpálené pánvi s olejem dozlatova.
  6. Závěrem si opečte žemle na grilu nebo v toustovači a poté je naplňte upečenou řepovou plackou, plátkem sýra, čerstvou zeleninou a špetkou majonézy.
  7. Dochuťte solí a pepřem podle chuti a hotové burgery podávejte teplé!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *