10. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bún thịt nướng chả giò.
zdroj: Recepty 24/7

Bún thịt nướng chả giò je tradiční vietnamské jídlo skládající se z míchané zeleniny, grilovaného vepřového masa a smaženého jarního závitku, podávaného s rýžovými nudlemi. Vyzkoušejte tento lahodný recept a připravte si exotickou večeři plnou chutí a vůní Asie!

Suroviny

  • 1 balení rýžových nudlí
  • 300g hovězího nebo vepřového masa
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 okurka, nakrájená na tenké plátky
  • 100g fazolových klíčků
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1 limetka, na plátky ke zdobení
  • 1 hrst mátových listů
  • 1 hrst lístků koriandru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • Chuťová sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte grilované maso. Můžete použít hovězí nebo vepřové maso, nakrájejte ho na tenké plátky a marinujte v směsi rybí omáčky, sójové omáčky, cukru, oleje, soli a pepře. Nechte odležet alespoň hodinu.
  2. V hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Následně je sceděte a propláchněte studenou vodou.
  3. Grilujte maso na rozpálené pánvi nebo grilu, dokud není propečené a lehce zhnědlo.
  4. Připravte si chả giò tzn. vietnamské jarní rolky. Stačí ještě ochutnat nebo zahřát dle balení a nakrájet na menší kousky.
  5. V misce rozložte uvařené nudle, na vrch nasuňte maso, chả giò a rozložte zeleninu.
  6. Podávejte s limetkami, mátovými listy, koriandrem a další rybí omáčkou nebo sójovou omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *