20. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bún chả – Vietnamské vepřové s nudlemi
zdroj: Recepty 24/7

Bún chả je tradiční vietnamské jídlo, které spojuje lahodné grilované vepřové maso s lehkými rýžovými nudlemi. Skvělá kombinace dochucená bylinkami, zeleninou a omáčkou. Podívejte se na náš recept na Bún chả a ochutnejte kousek exotiky přímo z Vietnamu!

Suroviny

  • 400g vepřového masa (nasekaného na malé kousky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička oleje
  • 200g rýžových nudlí
  • čerstvá zelenina podle chuti (např. okurka, mrkev, paprika)
  • čerstvé bylinky (koriandr, máta)

Postup

  1. Smíchejte sójovou omáčku, med, rybí omáčku a olej v misce a naložte do této směsi nakrájené vepřové maso. Nechte maso marinovat minimálně 30 minut.
  2. Na pánvi osmahněte cibuli a česnek, přidejte marinované maso a restujte, dokud není maso propečené.
  3. V hrnci uvařte rýžové nudle podle pokynů na obalu.
  4. Na talíři si připravte zeleninu a bylinky.
  5. Hotové nudle dejte do misky, přidejte restované maso a zalijte sojovou omáčkou z pánve. Podávejte s čerstvou zeleninou a bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *