27. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Bún chả – tradiční vietnamské jídlo
zdroj: Recepty 24/7

Bún chả je tradiční vietnamské jídlo, které vám přinese chutnou a autentickou chuť Vietnamu přímo na talíř. Tato lahůdka se skládá z grilovaného vepřového masa, které je podáváno s křupavými jarními cibulkami, výraznou šalvějí a pikantní rybí omáčkou. Vše je příjemně doplněno měkkými nudlemi a osvěžujícím salátem. Bún chả je neodolatelná kombinace křehkého a pikantního, která zaručeně uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Nechte se unést do světa vietnamské gastronomie a vyzkoušejte si připravit toto výjimečné jídlo i vy doma!

Suroviny

  • 300 g vepřového masa (ve formě plátků nebo tenkých nudliček)
  • 200 g páleného vepřového břicha (pokud není k dispozici, může se nahradit běžným vepřovým masem)
  • 1 balení rýžových nudlí
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce drceného pepře
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané limetové šťávy
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce vody
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte cukr, drcený pepř, rybí omáčku, sójovou omáčku, limetovou šťávu, olej a vodu ve velké míse na omáčku.
  2. Přidejte plátky vepřového masa a páleného vepřového břicha do misky s omáčkou a nechte marinovat minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc v lednici).
  3. Připravte gril (nebo grilovací pánev) a uvařte rýžové nudle dle návodu na obalu.
  4. Položte marinované kousky masa na rozpálený gril a grilujte je z obou stran dozlatova až křupavé.
  5. Pokud nemáte gril, můžete kousky masa také smažit na oleji v pánvi.
  6. Na servírovací misce rovnoměrně rozložte uvařené rýžové nudle.
  7. Na vrch nudlí položte grilované kusy masa a posypte je nasekaným česnekem.
  8. K postavení talíře s nudlemi a masem nabídněte mísy se studenou omáčkou z marinády.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *