11. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
Bun cha Hanoi.
zdroj: Recepty 24/7

Bun cha Hanoi je tradiční vietnamské jídlo, které se skládá z grilované vepřové a kořeněné klobásy podávané s nudlemi, zeleninou a omáčkou. Tento chutný jídelní zážitek se bude líbit každému milovníkovi asijské kuchyně. S naším receptem na Bun cha Hanoi si můžete vychutnat autentickou chuť tohoto pokrmu i ve vlastní kuchyni. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 400g vepřového masa (krk nebo bricho)
  • 200g řídkých rýžových nudlí
  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička cukru
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky rybí omáčky
  • 1 čajová lžička bílého octa
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 1 čajová lžička omáčky hoisin
  • 1 čajová lžička oleje
  • Na podávání: čerstvá zelenina (např. salát, bylinky), nakládaná zelenina a rýžové papíry

Postup

  1. Nařežte vepřové maso na tenké plátky a nasekejte ho jemně. Nakrájejte cibuli a česnek na drobné kousky.
  2. Smíchejte nasekané maso s cibulí, česnekem, cukrem, solí, rybí omáčkou, octem, mletou paprikou, omáčkou hoisin a olejem. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
  3. Připravte gril nebo pánvičku a smažte maso dozlatova.
  4. Vmíchejte nudle do osolené vroucí vody a vařte 3-4 minuty. Následně je sceďte a propláchněte studenou vodou.
  5. Na talíři servírujte vařené nudle s grilovaným masem, čerstvou zeleninou a nakládanou zeleninou. Podávejte s rýžovými papíry.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *