11. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bun cha Hanoi je tradiční vietnamské jídlo, které se skládá z grilované vepřové a kořeněné klobásy podávané s nudlemi, zeleninou a omáčkou. Tento chutný jídelní zážitek se bude líbit každému milovníkovi asijské kuchyně. S naším receptem na Bun cha Hanoi si můžete vychutnat autentickou chuť tohoto pokrmu i ve vlastní kuchyni. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 400g vepřového masa (krk nebo bricho)
- 200g řídkých rýžových nudlí
- 1 malá cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 čajová lžička cukru
- 2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- 1 čajová lžička bílého octa
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1 čajová lžička omáčky hoisin
- 1 čajová lžička oleje
- Na podávání: čerstvá zelenina (např. salát, bylinky), nakládaná zelenina a rýžové papíry
Postup
- Nařežte vepřové maso na tenké plátky a nasekejte ho jemně. Nakrájejte cibuli a česnek na drobné kousky.
- Smíchejte nasekané maso s cibulí, česnekem, cukrem, solí, rybí omáčkou, octem, mletou paprikou, omáčkou hoisin a olejem. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Připravte gril nebo pánvičku a smažte maso dozlatova.
- Vmíchejte nudle do osolené vroucí vody a vařte 3-4 minuty. Následně je sceďte a propláchněte studenou vodou.
- Na talíři servírujte vařené nudle s grilovaným masem, čerstvou zeleninou a nakládanou zeleninou. Podávejte s rýžovými papíry.