14. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Bun Cha Hanoi
zdroj: Recepty 24/7

Bun Cha Hanoi – autentický vietnamský recept na jedno z nejoblíbenějších jídel v Hanoji. Tento recept kombinuje grilované vepřové maso, lehkou nudlovou polévku, křupavé bylinky a závist budící omáčky do jednoho lahodného jídla. Vyzkoušejte tento tradiční recept a přenesete se přímo do srdce Hanoje!

Suroviny

  • 400 g vepřového masa (kotlety)
  • 100 g vepřového břicha
  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 velká cibule (na plátky)
  • 4 stroužky česneku (na plátky)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce mletého černého pepře
  • 1 lžíce nakládaného zeleného papričky (nasekaného)
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

Postup

  1. Nejprve připravte marinádu smícháním rybí omáčky, cukru, medu, limetkové šťávy, vinného octa, oleje, soli, mletého černého pepře, nakládaného zeleného papričky a nasekaného čerstvého koriandru.
  2. Nakrájejte vepřové maso na plátky a břicho na menší kousky. Namočte je do marinády a nechte je macerovat minimálně 30 minut.
  3. Pokud nemáte gril, připravte si pánvičku s olejem a smažte maso z obou stran dozlatova.
  4. V menší míse smíchejte rybí omáčku, cukr, vinný ocet a med. Naložte cibuli a česnek do této marinády a nechte je odpočívat 10 minut.
  5. V hrnci uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
  6. Rýžové nudle sceďte a rozdělte mezi 4 misky.
  7. Přidejte nakrájené vepřové maso a břicho na nudle.
  8. Na vrch pokladte nakládanou cibuli a česnek.
  9. Bun Cha podávejte ihned a podle chuti můžete přidat další ingredience, jako například čerstvé bylinky nebo nakládané zeleniny.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *