23. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bún chả cá – Vietnamský rybí salát
zdroj: Recepty 24/7

Bún chả cá je lahodný vietnamský rybí salát plný exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje kořeněné rybí kousky s čerstvými bylinkami, zeleninou a rýžovými nudlemi, vytváří tak dokonalou kombinaci sladkých, kyselých a pikantních chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a osvěžující recept doma a pořiďte si skvělou chuťovou jízdu.

Suroviny

  • 400g filé z ryby (např. treska, losos)
  • 150g rýže vermicelli
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 pór
  • strouhaný kokos
  • mátové lístky a koriandr
  • sójová omáčka
  • limetková šťáva
  • rybí omáčka
  • solamyl
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na začátek si připravíme marinádu z limetkové šťávy, rybí omáčky, solamylu, soli a pepře a necháme rybu v ní marinovat minimálně 30 minut.
  2. Mezitím vaříme rýžové nudle dle návodu na obalu a opláchneme je studenou vodou.
  3. Rybu smažíme na pánvi dozlatova a nakrájíme na menší kousky.
  4. Oloupeme a nastrouháme mrkev, okurku a pór, nasekáme bylinky.
  5. Na talíři rozložíme rýžové nudle, na ně na nahrubo nakrájenou zeleninu a rybu.
  6. Postrouháme kokos, kterým salát posypeme, přidáme bylinky a podáváme s mixem sójové omáčky, limetkové šťávy a trochou oleje.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *