3. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bun Cha Ca je tradiční vietnamská rybí polévka s kari připravená ze čerstvé ryby a aromatických bylinek. Vyzkoušejte tento lahodný recept na exotickou pochoutku plnou chutí Asie!
Suroviny:
- 500g rybího masa (např. treska nebo šťuka)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce červeného kari koření
- 1 l rybího vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
- Přidáme kari a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme rybí vývar a kokosové mléko, přidáme rybí omáčku, cukr, sůl a pepř.
- Než se směs začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené rybí maso.
- Nechejte vařit cca 10-15 minut, dokud maso nezměkne.
- Podávejte s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi a posypte čerstvou nasekanou koriandrovou naťou.