3. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Bun Cha Ca – curry rybí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Bun Cha Ca je tradiční vietnamská rybí polévka s kari připravená ze čerstvé ryby a aromatických bylinek. Vyzkoušejte tento lahodný recept na exotickou pochoutku plnou chutí Asie!

Suroviny:

  • 500g rybího masa (např. treska nebo šťuka)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce červeného kari koření
  • 1 l rybího vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
  2. Přidáme kari a necháme chvíli restovat.
  3. Přilijeme rybí vývar a kokosové mléko, přidáme rybí omáčku, cukr, sůl a pepř.
  4. Než se směs začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené rybí maso.
  5. Nechejte vařit cca 10-15 minut, dokud maso nezměkne.
  6. Podávejte s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi a posypte čerstvou nasekanou koriandrovou naťou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *