30. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Bún chả
zdroj: Recepty 24/7

Bún chả“ je vietnamské jídlo, které se skládá z grilovaného vepřového masa (chả), nudlového salátu (bún) a omáčky na bázi rybí omáčky a limetkové šťávy. Tento recept je plný exotických chutí a skvělý pro ty, kteří rádi objevují nové kulinářské zážitky. Připravte si vlastní grilované maso a obdobu vietnamské uliční kuchyně si dopřejte přímo doma. Podívejte se na tento snadný cestovní zážitek na talíři!

Suroviny

  • 400 g vepřového bříška
  • 200 g vepřových žebírek
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • 200 g rýžových nudlí
  • sójová omáčka, citron, chili a bylinky dle potřeby

Postup

  1. Nejprve připravte marinádu pro maso. V míse smíchejte rybí omáčku, cukr, med a prolisované česnek. Promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Nakrájejte vepřové bříško na tenká kolečka a rozeberte žebírka na jednotlivé kostky. Maso vložte do marinády a nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.
  3. Po uplynutí času předehřejte gril na střední teplotu.
  4. Pokapte grilovací plochu olejem a položte na ni marinované kousky masa. Grilujte z obou stran, dokud nebudou hezky zlaté a křupavé.
  5. V té době si připravte rýžové nudle dle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou, aby se nepřipékaly.
  6. Hotové grilované maso nakrájejte na menší kousky.
  7. Na talíři si sestavte porci polévky tím, že do hlubokého talíře nejprve položíte rýžové nudle, pak na ně naaranžujte grilované maso a přidejte bylinky podle chuti.
  8. Suroviny zalijte teplou vývarem. Přidejte lžíci sójové omáčky, trochu citronové šťávy a podávejte s čerstvými chilli papričkami na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *