14. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Bún Bò Huế
zdroj: Recepty 24/7

Bún Bò Huế – lahodná vietnamská specialita plná exotických chutí. Tento tradiční jídlo je připravováno s kvalitními hovězími kostmi, citronovou travou a pikantními kořenovými příchutěmi. Vychutnejte si kus Vietnamu přímo na talíři s tímto autentickým receptem na Bún Bò Huế.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (buď líčka, hrudník nebo hovězí zadní)
  • 400 g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 palička citronové trávy
  • 1 l hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce garnátové pasty
  • 1 lžíce kari pasty
  • 1 lžička mletého kajenského pepře
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • čerstvý koriandr a bazalka na dochucení
  • limetky na podávání

Postup

  1. Na vývar si připravíme hrubou základnu z kousků cibule, česneku, zázvoru a citronové trávy. Vývar povaříme a necháme vařit nejméně hodinu na mírném ohni.
  2. Mezitím si připravíme nudle podle pokynů na obalu. Poté je scedíme a necháme stranou.
  3. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme maso, dokud nezezlátne.
  5. Přidáme garnátovou pastu, kari pastu, mletý kajenský pepř a promícháme.
  6. Přidáme vývar, rybí omáčku, cukr a osolíme podle chuti. Vaříme 30 minut, aby se všechny chutě propojily.
  7. Před podáváním vaříme nudle těsně před koncem vaření polévky. Scedíme je a nakrájíme na menší kusy.
  8. Hotovou polévku podáváme s nudlemi, čerstvým koriandrem a bazalkou. Do každé mise umístíme půlku limetky, ze které si host může vymačkat šťávu podle své chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *