6. 1. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutě Koreje s naším receptem na Bulgogi, tradiční korejské jídlo z marinovaného hovězího masa. Tento jednoduchý a rychlý recept vám umožní připravit šťavnaté a aromatické bulgogi s perfektní kombinací sladké, slané a pikantní chuti. Naučte se, jak správně marinovat maso a které ingredience zaručí autentický zážitek přímo u vás doma. Ideální pro romantickou večeři nebo jako exotická pochoutka na rodinné oslavě. Přineste kus Koreje na svůj stůl s naším osvědčeným receptem na Bulgogi!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (nejlépe roštěná)
- 1 hruška, nastrouhaná
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce cukru
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké kroužky
- 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžička mletého černého pepře
- Plátky červené chilli papričky na ozdobu (volitelné)
Postup
- Hovězí maso nakrájejte tenké plátky.
- Ve velké míse smíchejte nastrouhanou hrušku, sójovou omáčku, sezamový olej, med, cukr, nasekaný česnek, jarní cibulku, cibuli, sezamová semínka a černý pepř.
- Do směsi přidejte nakrájené maso a pořádně ho v marinádě obalte. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ale preferovaně přes noc v lednici.
- Rozpalte gril nebo pánev na středně vysokou teplotu.
- Marinované maso vyjměte z marinády a grilujte po obou stranách dozlatova, asi 3 minuty na každou stranu.
- Hotové bulgogi podávejte s rýží nebo jinými přílohami podle vaší volby.
- Na závěr můžete jídlo ozdobit plátky červené chilli papričky pro zvýšení pikantnosti.