6. 1. 2025
Autor: Michal Němeček
Bulgogi z marinovaného hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutě Koreje s naším receptem na Bulgogi, tradiční korejské jídlo z marinovaného hovězího masa. Tento jednoduchý a rychlý recept vám umožní připravit šťavnaté a aromatické bulgogi s perfektní kombinací sladké, slané a pikantní chuti. Naučte se, jak správně marinovat maso a které ingredience zaručí autentický zážitek přímo u vás doma. Ideální pro romantickou večeři nebo jako exotická pochoutka na rodinné oslavě. Přineste kus Koreje na svůj stůl s naším osvědčeným receptem na Bulgogi!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (nejlépe roštěná)
  • 1 hruška, nastrouhaná
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce cukru
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké kroužky
  • 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • Plátky červené chilli papričky na ozdobu (volitelné)

Postup

  • Hovězí maso nakrájejte tenké plátky.
  • Ve velké míse smíchejte nastrouhanou hrušku, sójovou omáčku, sezamový olej, med, cukr, nasekaný česnek, jarní cibulku, cibuli, sezamová semínka a černý pepř.
  • Do směsi přidejte nakrájené maso a pořádně ho v marinádě obalte. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ale preferovaně přes noc v lednici.
  • Rozpalte gril nebo pánev na středně vysokou teplotu.
  • Marinované maso vyjměte z marinády a grilujte po obou stranách dozlatova, asi 3 minuty na každou stranu.
  • Hotové bulgogi podávejte s rýží nebo jinými přílohami podle vaší volby.
  • Na závěr můžete jídlo ozdobit plátky červené chilli papričky pro zvýšení pikantnosti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *