4. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chcete ochutnat autentický kousek Koreje? Zkuste si připravit bulgogi – tradiční korejské maso plné chuti a koření. Tento recept vám přinese jedinečný zážitek z kombinace měkkého a šťavnatého masa, marinovaného ve sladké a pikantní omáčce. Sledujte jednoduché pokyny a začněte objevovat svět korejské kuchyně již dnes.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (řízky nebo roštěnec)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce sezamového oleje
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 1 jablko (nastrouhané)
- 2 lžíce suseného sezamu
- 1 lžíce sezamových semínek (na ozdobu)
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Do mísy smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, nastrouhané jablko, nasekaný česnek a sůl a pepř dle chuti.
- Přidejte nakrájenou cibuli a susený sezam a promíchejte.
- Přidejte na plátky nakrájené hovězí maso a nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc).
- Na rozpálené pánvi nebo grilu opékejte maso z obou stran, dokud není zlatě hnědé a propečené (cca 2-3 minuty na každou stranu).
- Pokud chcete, můžete posypat sezamovými semínky a podávat s rýží a zeleninou.