4. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Bulgogi – tradiční korejské maso
zdroj: Recepty 24/7

Chcete ochutnat autentický kousek Koreje? Zkuste si připravit bulgogi – tradiční korejské maso plné chuti a koření. Tento recept vám přinese jedinečný zážitek z kombinace měkkého a šťavnatého masa, marinovaného ve sladké a pikantní omáčce. Sledujte jednoduché pokyny a začněte objevovat svět korejské kuchyně již dnes.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (řízky nebo roštěnec)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 jablko (nastrouhané)
  • 2 lžíce suseného sezamu
  • 1 lžíce sezamových semínek (na ozdobu)
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Do mísy smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, nastrouhané jablko, nasekaný česnek a sůl a pepř dle chuti.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a susený sezam a promíchejte.
  3. Přidejte na plátky nakrájené hovězí maso a nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc).
  4. Na rozpálené pánvi nebo grilu opékejte maso z obou stran, dokud není zlatě hnědé a propečené (cca 2-3 minuty na každou stranu).
  5. Pokud chcete, můžete posypat sezamovými semínky a podávat s rýží a zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *