17. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bulgogi – tradiční korejské grilované maso.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční korejské jídlo Bulgogi, grilované plátky masa marinované v exotické směsi sojové omáčky, hruškové šťávy a koření. Jednoduchý recept plný chutí, který si zamilují všichni milovníci asijské kuchyně. Zkuste Bulgogi a ponořte se do autentického korejského gastronomického zážitku.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (řízky)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 1 lžička oleje na grilování

Postup

  1. Plátky hovězího masa nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
  3. V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, olej, zázvor, pepř a sezamová semínka.
  4. Přidejte nakrájené maso, cibuli a česnek a dobře promíchejte. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  5. Gril na střední teplotu rozpalte a lehce potřete olejem.
  6. Maso z marinády vyndejte a položte na gril. Grilujte z obou stran do křupava, asi 2-3 minuty z každé strany.
  7. Hotové bulgogi podávejte s rýží a zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *