17. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční korejské jídlo Bulgogi, grilované plátky masa marinované v exotické směsi sojové omáčky, hruškové šťávy a koření. Jednoduchý recept plný chutí, který si zamilují všichni milovníci asijské kuchyně. Zkuste Bulgogi a ponořte se do autentického korejského gastronomického zážitku.
Suroviny
- 500g hovězího masa (řízky)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička sezamových semínek
- 1 lžička oleje na grilování
Postup
- Plátky hovězího masa nakrájejte na tenké nudličky.
- Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, olej, zázvor, pepř a sezamová semínka.
- Přidejte nakrájené maso, cibuli a česnek a dobře promíchejte. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Gril na střední teplotu rozpalte a lehce potřete olejem.
- Maso z marinády vyndejte a položte na gril. Grilujte z obou stran do křupava, asi 2-3 minuty z každé strany.
- Hotové bulgogi podávejte s rýží a zeleninou.