9. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Bulgogi – Korejské grilované maso
zdroj: Recepty 24/7

Korejský bulgogi je tradiční a lahodný recept na grilované maso, které je oblíbené po celém světě. Vyzkoušejte tento klasický korejský pokrm a užijte si jeho bohatou a pikantní chuť. Sautéované plátky hovězího masa jsou marinovány v omáčce z sójového leča a zázvoru, což dodává masu úžasnou chuť a aromatickou vůni. Bulgogi se podává s rýží a kimchi, což je tradiční korejská příloha z kvašené zeleniny. Uvařte si bulgogi doma a přenesete se do korejských uliček plných vůní a chutí. Buďte připraveni na nezapomenutelnou korejskou gastronomickou zkušenost!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (plátky nejlépe z rostbeefu)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička sezamu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Plátky masa nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy.
  2. Cibuli a česnek nasekejte na jemno a přidejte k masu.
  3. V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, olej, zázvor, sůl a pepř.
  4. Tuto marinádu přidejte k mase a důkladně promíchejte. Nechte mísu odstát v lednici alespoň 1 hodinu (ideálně přes noc).
  5. Před grilováním nechte maso zahřát na pokojovou teplotu.
  6. Grilujte maso na rozpálené pánvi nebo grilu dozlatova, občas obracíme. Můžete také maso grilovat na kuličkách nebo do kastrolu na plotně.
  7. Po upečení posypte maso sezamem a podávejte například s rýží a zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *