29. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Bulgogi: Korejská hovězí marinovaná na grilu.
zdroj: Recepty 24/7

Bulgogi je tradiční korejské jídlo, které se skládá z marinovaného hovězího masa, grilovaného do dokonalé šťavnatosti. Tato lahodná specialita je plná bohatých a exotických chutí, které okouzlí milovníky asijské kuchyně. Připravte si své vlastní bulgogi doma a dopřejte si výjimečný zážitek z autentické kulinářské tradice Koreje. Sledujte náš jednoduchý a podrobný recept a překvapte své blízké tímto lahodným jídlem plným chutí.

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa (řízek)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • 1 lžíce oleje na grilování

Postup:

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na jemné kostičky.
  3. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, sezamová semínka, mletý černý pepř a červenou papriku.
  4. Přidejte nakrájené maso, cibuli a česnek do marinády a důkladně promíchejte.
  5. Marinujte maso v lednici nejméně 1 hodinu (ideálně až přes noc), aby dobře nasáklo příchutě.
  6. Gril rozpálený na střední teplotu potřete olejem a grilujte maso, dokud není z obou stran zlatě hnědé a propečené (cca 2-3 minuty na každou stranu).
  7. Podávejte bulgogi s rýží nebo přílohou dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *