27. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Bulgogi – Korean Marinated Beef.
zdroj: Recepty 24/7

Bulgogi je tradiční jihokorejské jídlo z marinovaného hovězího masa, které se griluje nebo smaží. Marince zahrnuje kombinaci sójové omáčky, hruškového šťávy, sezamového oleje, česneku a cukru. Tento lahodný recept je oblíbený po celém světě a jistě nezklame vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (plátky roštěné)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hroznového cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
  • 1 lžička koření z chilových papriček (nasekané)

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a nasekejte česnek.
  2. Smíchejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, nastrouhaný zázvor a nasekané koření z chilových papriček ve velké míse.
  3. Přidejte cibuli a česnek do směsi a dobře promíchejte.
  4. Přidejte plátky hovězího masa do marinády a nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
  5. Před ohřevem grilu nechte maso zahřát na pokojovou teplotu.
  6. Grilujte maso na horkém grilu asi 2-3 minuty na každé straně, dokud není maso zlatě hnědé a propečené.
  7. Servírujte bulgogi s rýží a zeleninou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *