4. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohatý bulgogi: Konečně odhalen tajemství tradiční korejské speciality! Naučte se připravit jeden z nejslavnějších receptů – bulgogi. Tenké plátky vepřového masa, naložené v pikantní marinádě, jsou nakonec opékané, což dodává tomuto jídlu křehkou a karamelovou sladkost. Získejte skvělou kombinaci teriyaki esencí a korejských ingrediencí, abyste si připravili autentický bulgogi, kterým okouzlíte své chuťové pohárky. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem postup a staňte se mistrem bulgogi!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (řízek)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hřebíčkového cukru
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce mletého černého pepře
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 mrkve (nakrájené na tenké plátky)
- 1 červená paprika (nakrájená na tenké plátky)
- 1 žlutá paprika (nakrájená na tenké plátky)
- 1 zelená paprika (nakrájená na tenké plátky)
- 2 lžíce sezamových semínek (pražených)
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky.
- Smíchejte sójovou omáčku, hřebíčkový cukr, česnek, sezamový olej a černý pepř v misce.
- Přidejte plátky masa do marinády a nechte odpočívat minimálně 30 minut (ideálně alespoň 2 hodiny v lednici).
- Připravte si pánvičku a vysoký hrnec na vaření rýže.
- Na pánvičce rozehřejte trochu oleje a osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte maso v marinádě a smažte ho dozlatova. Poté odložte maso stranou.
- Do vysokého hrnce dejte vařit rýži podle návodu na obalu.
- Na pánvičce orestujte nakrájenou zeleninu (mrkev, papriky) do změknutí.
- Přidejte smažené maso a promíchejte všechny ingredience hromadně.
- Podávejte bulgogi na lžíci uvařené rýže a posypte sezamovými semínky.
- Dobrou chuť!