17. 2. 2025
Autor: Roman Žák
Bůček se zelím a bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční české jídlo plné chuti a života? Vyzkoušejte naše lahodné recept na bůček se zelím a bramborami! Tento klasický pokrm zaručeně potěší váš chuťovými buňkami a zanechá vás plní a spokojení. Stačí si připravit bůček, zelí a brambory a následovat jednoduchý postup krok za krokem. Vychutnejte si tento pocta české kuchyni s naším receptem na bůček se zelím a bramborami!

Suroviny

  • 600 g vepřového bůčku
  • 1 hlávka zelí
  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Bůček omyjeme, nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme nakrájený bůček a smažíme, dokud bůček nezezlátne.
  4. Zelí nakrájíme na tenké proužky a přidáme k bůčku. Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
  5. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě.
  6. Hotový bůček se zelím podáváme s uvařenými bramborami a posypeme kmínem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *