17. 2. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo plné chuti a života? Vyzkoušejte naše lahodné recept na bůček se zelím a bramborami! Tento klasický pokrm zaručeně potěší váš chuťovými buňkami a zanechá vás plní a spokojení. Stačí si připravit bůček, zelí a brambory a následovat jednoduchý postup krok za krokem. Vychutnejte si tento pocta české kuchyni s naším receptem na bůček se zelím a bramborami!
Suroviny
- 600 g vepřového bůčku
- 1 hlávka zelí
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- olej na smažení
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Bůček omyjeme, nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
- Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájený bůček a smažíme, dokud bůček nezezlátne.
- Zelí nakrájíme na tenké proužky a přidáme k bůčku. Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě.
- Hotový bůček se zelím podáváme s uvařenými bramborami a posypeme kmínem.