6. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Domácí recept na bůček se šťavnatou bylinkovou nádivkou, která krásně obohatí chuť tohoto lahodného pokrmu. Skvělá kombinace masitých plátků bůčku a aromatických bylinek určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést vůní a chutí!
Suroviny
- 500 g vepřového bůčku
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky podle chuti (např. tymián, rozmarýn, petržel)
Postup
- Na začátek si připravíme bylinkovou nádivku. Rozmačkáme stroužky česneku a na pánvi na olivovém oleji zesklovatíme sekanou cibuli.
- Poté přidáme na drobné kousky nakrájené bylinky a necháme krátce osmahnout.
- V mise smícháme strouhaný sýr se směsí bylinek a cibule a dochutíme solí a pepřem.
- Provedeme řez vedlejším okrajem bůčku, aby vznikla kapsa, do které naplníme bylinkovou nádivku.
- Bůček zavážeme provázkem, aby nádivka nevytekla.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi hodinu, dokud není bůček zevnitř i zvenku propečený a zlatavý.
- Poté podáváme s čerstvými bylinkami a přílohou dle chuti.