6. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Bůček s bylinkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Domácí recept na bůček se šťavnatou bylinkovou nádivkou, která krásně obohatí chuť tohoto lahodného pokrmu. Skvělá kombinace masitých plátků bůčku a aromatických bylinek určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést vůní a chutí!

Suroviny

  • 500 g vepřového bůčku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky podle chuti (např. tymián, rozmarýn, petržel)

Postup

  1. Na začátek si připravíme bylinkovou nádivku. Rozmačkáme stroužky česneku a na pánvi na olivovém oleji zesklovatíme sekanou cibuli.
  2. Poté přidáme na drobné kousky nakrájené bylinky a necháme krátce osmahnout.
  3. V mise smícháme strouhaný sýr se směsí bylinek a cibule a dochutíme solí a pepřem.
  4. Provedeme řez vedlejším okrajem bůčku, aby vznikla kapsa, do které naplníme bylinkovou nádivku.
  5. Bůček zavážeme provázkem, aby nádivka nevytekla.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi hodinu, dokud není bůček zevnitř i zvenku propečený a zlatavý.
  7. Poté podáváme s čerstvými bylinkami a přílohou dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *