22. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Recept na lahodné pokrm s výraznou kombinací chutí – bůček se sladkým ananasem a jemnou ryží. Připravte si tuto lahůdku a zkuste něco nového! Jemné maso, osvěžující ovoce a aromatická příloha v jednom pokrmu.
Suroviny
- 500 g vepřového bůčku
- 1 plechovka ananasů v sirupu
- 1 šálek rýže
- sůl, pepř, kmín, paprika
Postup
- Bůček nakrájejte na plátky a osolte, opepřete, okmínujte a obložte paprikou.
- Vložte do pekáče a dejte péct do trouby na 180°C asi 30 minut.
- Vydřejte ananas a nakrájejte na plátky.
- Po upečení bůčku přidejte ananas a nechte zatéct asi 5 minut.
- V rýži přidávejte vodu a vařte podle návodu na balení.
- Podávejte bůček s ananasem s rýží. Dobrou chuť!