11. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Bruschetta s rajčaty a bazalkou je skvělým italským předkrmem plným chutí. Křupavá a lehce opečená bageta je potřena čerstvým česnekem a oblíbenou bazalkovou pestem. Na vrch pak mírně dochutíme plátky čerstvých rajčat a pokapeme kvalitním olivovým olejem. Tento jednoduchý, ale osvěžující recept je skvělou volbou pro letní večeři nebo jako součást velkého oběda. Dopřejte si chuťový zážitek s bruschettou s rajčaty a bazalkou.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba (např. bageta)
- 4 středně velké rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka (podle chuti)
- Olivový olej (podle chuti)
- Balený parmazán (podle chuti)
- Sůl a pepř (podle chuti)
Postup
- Chleba nakrájejte na plátky tlusté přibližně 1 cm.
- Na gril nebo v troubě zvolte nejvyšší teplotu a nechte chlebové plátky opečou z obou stran dozlatova.
- Rajčata nakrájejte na menší kostičky a vložte do mísy.
- Přidejte nadrobno posekaný česnek a nasekanou bazalku.
- Pokapejte rajčata olivovým olejem a promíchejte.
- Chlebové plátky vyjměte z trouby/grilu a potřete je jednou stranou olivovým olejem.
- Postrouhejte na plátky parmazán (pokud chcete) a vrátte je zpět do trouby/grilu na chvíli, jen dokud se sýr nerozpustí.
- Na máslem namazaným pekáči nebo talíři vyložte mírně vychladlé chlebové plátky a na ně naskládejte směs z rajčat.
- Pokud si přejete, můžete bruschettu posypat nasekanou bazalkou a podávat.
- Konzumujte bruschettu ihned po dokončení, dokud jsou chlebové plátky křupavé.