3. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Bruschetta s rajčaty a bazalkou je lahodný a osvěžující italský pokrm, který si rychle připravíte doma. Křupavý chléb je posypán voňavou bazalkou a pokryt čerstvými plátky sladkých rajčat. Tento jednoduchý a chutný recept je skvělou volbou jako předkrm nebo lehký oběd. Vyzkoušejte bruschettu s rajčaty a bazalkou a dopřejte si kousíček slunné Itálie i u vás doma.
Suroviny
- 4 plátky čerstvé bruschetty
- 5 velkých rajčat
- 2 stroužky česneku
- ¼ hrnku extra panenského olivového oleje
- čerstvé bazalkové lístky
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- Opečte plátky chleba na grilu z obou stran, dokud nejsou zlatohnědé.
- Rajčata opláchněte a nakrájejte na malé kousky.
- Česnek oloupejte a prohněte, případně nakrájejte na malé kousky.
- V míse smíchejte rajčata, česnek, olivový olej, sůl a černý pepř. Nechejte odstát alespoň 15 minut, aby se chutě propojily.
- Na opečené plátky chleba nanesete směs rajčat.
- Na vrch posypte čerstvými lístky bazalky.