12. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Bruschetta s rajčaty je italské jídlo, které je ideální jako lehká předkrm nebo vegetariánská večeře. Tato svěží a chutná pochoutka se připravuje s čerstvými rajčaty, která jsou marinována v olivovém oleji, česneku a bazalkových listech. Nalévá se na křupavý krajec čerstvého chleba, který se předtím opeče na grilu nebo v troubě. Bruschettu je možné posypat sýrem Parmezánem, který jí dodá další vrstvu výrazné chuti. Doporučujeme podávat tuto lahodnou pochoutku s italským vínem a užít si pohodovou večeru plnou lahodného jídla.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba
- 2 středně velké rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý bazalkový lístek na ozdobu
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nařežte rajčata na malé kostičky a vložte do misky.
- Přidejte prolisovaný česnek, špetku soli, pepř a několik lžic olivového oleje. Promíchejte.
- Připravte si plátky čerstvého chleba a opečte je v toustovači, nebo na grilu, až budou lehce zlatavé.
- Vyndejte opečené chlebové plátky a potřete je česnekem ze strany z původního chlebového plátku.
- Rajčatovou směs rozložte rovnoměrně na připravené chlebové plátky.
- Na ozdobu můžete přidat čerstvý bazalkový lístek.
- Servírujte a ihned konzumujte, dokud jsou bruschetta stále teplé a chleba křupavý.