12. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Bruschetta s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Bruschetta s ‌rajčaty je⁤ italské jídlo, které je ⁢ideální jako lehká předkrm nebo vegetariánská večeře. Tato svěží ⁢a chutná pochoutka⁣ se‌ připravuje s ​čerstvými rajčaty, která jsou marinována v olivovém oleji, česneku a bazalkových listech.⁤ Nalévá se na křupavý krajec⁣ čerstvého chleba, který se předtím opeče na grilu nebo v troubě.⁤ Bruschettu je možné posypat⁤ sýrem Parmezánem, který jí dodá další vrstvu výrazné‍ chuti. Doporučujeme podávat⁤ tuto lahodnou pochoutku s italským vínem‌ a užít ​si pohodovou večeru plnou lahodného jídla.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého chleba
  • 2 středně velké rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvý bazalkový lístek na ozdobu
  • Extra panenský‍ olivový olej
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nařežte rajčata na malé kostičky a vložte​ do misky.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, špetku soli, pepř a několik lžic olivového oleje. Promíchejte.
  3. Připravte si plátky čerstvého chleba a opečte je ⁢v toustovači, nebo na‍ grilu, ​až budou lehce ⁢zlatavé.
  4. Vyndejte opečené ​chlebové plátky a potřete je česnekem ze strany z původního chlebového plátku.
  5. Rajčatovou směs rozložte‌ rovnoměrně na připravené chlebové plátky.
  6. Na ozdobu můžete ⁣přidat​ čerstvý bazalkový ⁢lístek.
  7. Servírujte ‌a ihned konzumujte, dokud ‌jsou bruschetta stále teplé a‍ chleba křupavý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *